2009-09-01

Läsecirkel år 2009/2010

Läs fem nya franska böcker för 130 kr och behåll en efter läsecirkelns slut.

Varje läsecirkel består av fem personer. Böckerna cirkulerar enligt följande. Person A i varje läsgrupp får bok 1, person B bok 2, person C bok 3, person D bok 4 och person E bok 5. Efter en månad lämnar A sin bok till B som lämnar sin till C som lämnar sin till D som lämnar sin till E som lämnar sin till A. På så sätt har varje deltagare möjlighet att läsa en ny bok per månad.

En cirkulationslista med deltagarens namn, adress och telefonnummer samt datum för bytesdagarna finns i varje bok. Det är viktigt att angivna datum respekteras.

När de fem böckerna i maj 2010 gått varvet runt behåller varje deltagare den senast lästa boken. Då ordnas även en avslutande träff, för att ge tillfälle att på ett informellt sätt diskutera läsupplevelser och utvärdera årets bokval. Därför kan det vara bra att under läsningens gång göra separata anteckningar om vad man tycker är bra, dåligt, roligt, anmärkningsvärt…

Årets böcker presenteras på omstående sida. Den äldsta publicerades 1996, den nyaste i våras. En av dem har fått ett prestigefullt litterärt pris.

Anmälan till läsecirkeln sker genom att sätta in 130 kr på plusgiro 11 62 35-3 Alliance française d’Upsal snarast, dock senast den 30 september 2009. På betalningens talong ber vi att Du skriver »Läsecirkel» samt namn, adress och telefonnummer. Dessa uppgifter är mycket viktiga. Där kan Du även gärna ange vilka personer Du skulle vilja bilda cirkel med (endast namn) – kanske arbetskamrater, grannar, vänner som det är praktiskt för Dig att byta böcker med.


Onsdagen den 14 oktober kl 19.00 inbjuds alla deltagare som har möjlighet till en inledande träff. Då presenteras årets litterära aktualiteter medan deltagarna hjälps åt att plasta böckerna. Föranmälan är inte nödvändig.Välkomna!
Lokal: Fortbildningsavdelningen, Seminariegatan 1 (den brungula villan mitt på gården).

Om man inte har möjlighet att vara med på den träffen finns böckerna för avhämtning under kontorstid måndag till fredag på Fortbildningsavdelningen. Fråga efter Carin Söderberg.

Om Du har frågor angående läsecirkeln, ta gärna kontakt med Carin Söderberg, telefon 51 21 65, e-post carin.soderberg@fba.uu.se

Inga kommentarer: